Høns tiltrækker rotter

Høns tiltrækker rotter

H

Ja, høns tiltrækker rotter, men du kan godt gøre noget for at undgå de uønskede gæster. Der et par råd, som vi har efterlevet, og vi har ikke haft problemer med rotterne…endnu.

Der er nogle vigtige forholdregler for at forebygge rotterne i at finde jeres hønsegård attraktiv – og derved flytte ind fast på jeres matrikel.

Sådan undgår du bedst rotter ved hønsehuset

  1. Lad aldrig mad stå ude om natten til hønsene – for så vidt skal du helst undgå at der ligger mad hele tiden.
  2. Placér maden til hønsene ét sted og i en skål eller en beholder – spred det ikke over det hele.
  3. Ryd op i området omkring hønsehuset – rotterne kan godt lidt rodebunker de kan gemme sig i – eller t bo under hønsehuset. Sørg for at det ikke er muligt for rotterne.
  4. Rens burene og hønselort dagligt – da det tiltrækker rotterne. I de hårde vintre er det set at rotter spiser hønselort og bl.a. hundelorte etc. Hold det så rent som muligt.
  5. Hæv hønsehuset over jorden  – gerne 30 cm
  6. Hav rottekasser rundt om hønsehuset og jeres egen bolig.

Det er nok svært at undgå at en rotte eller to vil strejfe forbi – kunsten er at undgå at de bosætter sig. Desuden, tiltrækkes rotter af rod som sagt – så de har steder at gemme sig, men også at kaniner og fuglefodder. Så sørg for at holde rent omkring disse steder. Fjern evt. fuglefodder til natten, så de ikke finder på at bosætte sig i nærheden af fuglehuset..for sikker føde hver dag. De er smarte og ikke helt dumme de rotter – du skal bare være klogere, så de ikke flytter ind på jeres matrikel.

Møder du en rotte omkring hønsehuset – har du pligt til at anmelde det til din lokale kommune. Det foregår ofte online.

Vi håber du slipper for de rotter – det håber vi også selv fortsat at kunne undgå.

Racetravel, Formel 1 rejser – f1 rejser.  Campingudsalg, Campingudstyr. Screenflex, Affaldshåndtering – affaldsmodtagelse