Hvad spiser høns

Hvad spiser høns

S

Høns er forholdsvis nemme at passe, og de spiser ikke for mange penge om dagen – samtidig med de leverer et æg dagligt – for det meste.

For børn er det en rigtig god måde, at komme tæt på dyr, følge hvordan de passes – og se, in real life, hvor ægget kommer fra – og så skaber de liv i haven. I får også en grønnere husholdning.

Hvad spiser høns

  • Haveaffald – græsafklip, udkrudt (HUSK ikke giftige planter),
  • Køkkenaffald som frugtskræller, gammelt brød, grøntaffald mv.
  • Nedfaldsæbler
  • Giver du hønsene hvidløg – hjælper det, så de ikke for indvoldsorm
  • Høns kan leve udelukkende af særlige kornblandinger, såkaldt “fuldfoder”.
  • Men giver du dem også rester fra husholdningen, er fuldfoder måske for meget igen. Så er det nok en ide at du blot giver dem tilskudsfoder.

Vi giver vores høns grøntaffald og alle mulige rester fra vores køkken – det er bedre end en kompostbunke – miljørigtigt og en fornøjelse at se, hvordan de hygger sig med det, de får.

Æg – og slagtning af høns

Har du 4-5 høns – er det normalt nok til at have æg til en almindelig husholdning. Hvis man gerne vil spise kød af egne høns, kan de slagtes fra de er to måneder gamle. Så ved du, de har haft en godt liv med plads, gode levevilkår og kærlighed fra både voksne og børn måske.

Dine høns har ikke været under stress, som mange af de kyllinger/hønsekød du får fra køledisken har været, fordi de har haft for lidt plads, været i alt for stressende omgivelser, manglende kærlighed og vækstfremmende foder.

Her kan du vise dine børn noget andet – de får også indbygget en respekt for dyr, fordi de får dem på tæt hold og ofte kommer til at danne en relation til dyrene.

Holbæk Fjord Camping,  Camping Sjælland. Eventcom, firma grupperejser. Kenjan, Hundeline og læder hundesnor